Monday, March 2, 2015

ploomipuu pügatud


mu pereploomipuu nooruk sai enda soengu korda :) kärpisin teda eile üsna usinasti. oli endale esimese hooaajaga paraja paruka pähe kasvatanud. puukoolist tuues tõmmati ta jummala nudiks, aga näe, kasvatas endale pea meetrised harud uuesti. ma nüüd kaksasin jälle tublisti tagasi. ikka nii, et võra laiuks väljapoole ja kõik sordid võrsuda saaks.
ah et miks nii vara? lugesin kõik targad raamatud läbi ja vaatasin hunniku netivideoid pealekauba ning igal pool räägiti nagu ühest suust, et ploom tuleb varem ära lõigata. kui juba mahlad jooksma hakkavad, on hilja, sest ploom ajab vaiku. loodan, et hiljaks ei jäänud. pirni ja õunapuudega ei kiirusta. kirss on nii puhmas ja vana, et ei oska kuskilt otsast hõredamaks võtta - las siis kasvab.
suur kevad ju juba väljas - jõgi lahti, rändlinnud kohal ja tihased sitsikleiditavad ammuilma :) täna nägin suurt-suurt siidisabade parve: lasid mööda hekke ja kiikusid kase otsas - nii ilusad linnud!             aed on talve kenasti üle elanud, piilusin eile kõikide kuuseokste alla peenardele - igal pool oli näha elu märke. igaks juhuks lasen veel peal olla, kes teab, mida ilm toob. kasvuhoones pole muld sel talvel ära külmunudki... saan varsti katteloori alla miskit maha panna :)
kuna eelmisel nädalal õnnestus käia Tallinnas ja skoorida mõningad aplitaimede beebid, siis nüüd on mul toas väike potipõllundus käsil. ostsin oma lemmikuid - pacopasid ja millionbells´e. mõtlesin, et kui juba need on, siis võin mõned suvelilleseemned ka külvata, üks kastmine nagunii. see tuleb nüüd lähiajal ette võtta ja seemned välja valida. ema arvas, et päris paras aeg. eelmisest aastast on lilletaimede hinnad mul veel liiga hästi meeles, mitte ei kipu turult neid ostma :/ lillelavatsi sain ka ülilihtsalt valmis (kaks tooli seljad vastamisi paraja vahega ning lauajupp peal), nüüd oleks veel taimelampi vaja nii igaks juhuks päikesevaestel päevadel. isa-emal peaks vanadest tomatitaimede kasvatamise ajast olema päevavalguslampe, lubasid mulle otsida :)

No comments:

Post a Comment