Tuesday, October 29, 2013

meie 1. tõeline torm

kuulasin eile hoolega ilmateadet, vaatasin prognoose ja jõudsin järeldusele, et kui maja katus Oktoobritormi üle elab, siis võib tema peale tulevikus suht kindel olla. väike ärevus oli ikka hinges ka, sest sellist maru pole see maja ju näinud. Jaanuaritormi ajal maja alles ehitati.
Oi kui kole see plekk-katuse kolin tegelikult on - kõik ulub ja vingub ja mühiseb pööningul, tühi ruum veel võimendab seda. Ega ma öösel eriti ei maganud, kogu aeg miski äratas...
Hommikul kuue paiku läks olukord eriti karmiks ja unest polnud enam juttugi. kerisin rulood lahti ja hakkasin kahjusid kokku lugema. meil õnneks miskit peale äralennanud liivakasti kaane näha polnud. küll oli naabrite batuut tagurpidi võrkaeda lennanud. kui seda vahel poleks olnud, oleks otse meile aknasse tulnud kogu täiega. loodan, et päeva peale tuul teda võrgust üle ei upita. pidasin targemaks meie batuut ka ketti panna. sidusin ta puu külge kinni, aga kohta ei muutnud - seisis teine õnnetult keset hoovi. ju seal tuulte käes ikka polnud hää olla ja nii ta autode juurde lendaski... aknast vaatasin, et nüüd on kõik mõlkis, aga õnneks oli 5cm enne pidama saanud. tarisin siis maru kiuste batuudi õunapuu vastu ja sidusin ta mitme koha pealt koormarihmadega kinni. arvan, et nüüd ta enam tantsida ei saa. kui siis ainult külili, aga see on juba piisav vahemaa. 
elekter on isegi alles :) öösel korra tuli sms Elektrilevilt, et läind, aga kohe tuli tagasi ka.
kodust liikuma hakates oli näha murtud oksi, ümberpööratud aedu ja langenud puid. 2 tükki olid end sättinud keset maanteed, nii et autod reas ootasid või tagasi koju pöördusid. igati hea, et suvel mööda kohalikke metsaaluseid kolasime, sest mulle tuli nüüd meelde, et on üks metsavahetee, mis viib ringiga kaubajaama raudteeni ja sealt juba saab silla juurde. mõeldud-tehtud! metsa vahel pole ju tuul nii tugev ja marutuul murrab tavapäraselt lagendike äärest. nii et ohtu eriti ei tajunud. puud olid täitsa sirged ka. nii me end siis linna murdsime, ootan huviga talve...
linnas oli tuul osa meie aiast minema viinud ja kangutas parasjagu järgmist juppi, kui kohale jõudsin. eks nüüd peab vaatama, kuis ja mis. lähen nüüd vaatan Linnalehmad ka üle ja viin paar porgandit, hommikul olid nad küll suht nördinud ja ärevil, et vesi tuppa tuli.

No comments:

Post a Comment