Tuesday, October 8, 2013

solk sees - vesi väljas

nii hull seis, kui pealkirjast paistab, meil küll pole, kuid siiski-siiski, oma kaevu vesi just jooma ei kutsu. maja ostes selgitas müüja, et kohe-kohe saab trassi ära ühendada, toas on vajalik ainult trass lahti keerata ja voila! puhas kraanivesi.
reaalsus oli muidugi tibake teine, aga meie võhikud ei saanud sellest koheselt aru.
vajalik oli kaevata torude tarvis 8 meetrit kaevikut sügavusega 1,8m, paigaldada torud ja vahekaev (kõik õige kalde all), lahti ühendada lampkasti viiv kanalisatsioonitoru (rõõm-rõõm) ja kõige tähtsam - leida inimene, kes seda tööd tunneb ega röövi meid paljaks. pikem jutt toimunu kohta siin blogis . 
nüüd oleme jõudnud sinnamaani, kus trassi tõesti on vesi, kuid majja see veel ei tule. nimelt plaanis Herr Abikaasa selle eelmine laupäev lahti keerata, kuid selgus tõsiasi, et nii kogukat tööriista tal siiski pole. mina samal ajal olin väga ärev - süda peksis, sädistasin pidevalt, et nüüd ta kõik ära uputab ja korjasin kõikvõimalikke kergelt vett imavaid kangaid uue vannitoa põrandale. ärevusel, nagu selgus, oli põhjus, sest midagi ei ole siin majas nii lihtne kui paistab. jutt sellest, kuidas keerad lihtsalt kaevust tuleva veetoru kinni ja trassi oma lahti, oli ilmselge naivism/sihilik pettus, sest trassivesi siseneb majja sootuks teisest otsast ja seal tuleb veel pool päeva torutöid teha enne, kui trassi avama minna võib...
nüüd ootame Herr Abikaasa riigikaitse-metsalaagrite vahelisi pause kui hingeõnnistust (mis ei taha enne noembri teist poolt kuidagi tulla), et jõuluks ikka puhas joogivesi majja saada.

No comments:

Post a Comment